Un român a păcălit o femeie din Italia că e blestemată și i-a cerut 30000 de euro pentru un descântec

Un român de 32 de ani a convins o femeie din Italia că este blestemată şi i-a luat 30.000 de euro pentru un descântec. Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pe 10 noiembrie, iar acum îşi aşteaptă sentinţa. El este cunoscut cu antecedente penale.

Un român a păcălit o femeie din Italia că e blestemată și i-a cerut 30000 de euro pentru un descântec

Potrivit publicaţiei La Nuova Sardegna, citată de Adevărul.ro, un român de 32 de ani, V. D. R., i-a spus unei femei din Italia că suferă de un blestem şi trebuie neapărat să-i facă descântece, astfel încât să scape de influenţele malefice şi să poată reveni la o viaţă normală.

Avocatul femeii a povestit, în faţa judecătorilor, că individul a cunoscut-o pe clienta lui la secţia de Primiri Urgenţe a unui spital din Sardinia, acolo unde el venise cu mama lui, care tocmai făcuse un infarct. După ce a schimbat câteva vorbe cu femeia, angajată a unităţii medicale, românul a convins-o că e blestemată şi a început imediat să-i ceară bani. 

Dacă nu te eliberezi de spiritele malefice, tatăl tău va muri”, i-ar fi spus românul, potrivit surselor citate. 

Femeia, speriată că i s-ar putea întâmpla ceva rău, a acceptat să-i dea sumele cerute.

Magistraţii italieni au restituit dosarul procurorilor, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică din şantaj în, cel mai probabil, înşelăciune.

Procurorul de caz a precizat că „nu a fost şantaj, ci mai degrabă o fraudă” şi a cerut o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare pentru bărbatul de 32 de ani.

Bărbatul a scăpat şi de acuzaţia de agresiune sexuală, după ce victima povestise că, la un moment dat, atunci când a fost în casa lui pentru a-i înmâna sumele cerute, ar fi încercat să o violeze.

De cinci ori i-a dat femeia bani românului, înainte de a realiza că este victima unei înşelăciuni. Abia atunci s-a decis să apeleze la poliţie.