Un român a fost condamnat în Irlanda, după ce și-a ajutat iubita să scape de un cadavru

Ciprian Grozavu, un român de 47 de ani stabilit în Irlanda, a fost condamnat la opt ani de închisoare, după ce s-a stabilit că şi-a ajutat iubita să scape de cadavrul unui bărbat.

Urmărește-ne peGoogle news
Un român a fost condamnat în Irlanda, după ce și-a ajutat iubita să scape de un cadavru
Sursa foto: ObservatorNews

Ciprian Grozavu, cunoscut cu antecedente penale, şi Catherine O’Connor, mamă a trei copii, aveau o relaţie de mai mult timp. Conform ObservatorNews.ro, într-o seară, Catherine a primit vizita lui John Forrester, fostul ei iubit, un bărbat de 42 de ani. Spiritele au degenerat, iar John Forrester a fost ucis.

La nici 24 de ore de la tragedie, Ciprian Grozavu şi Catherine O'Connor au fost vizitaţi de un vecin al lor, Jonathan Duke, un bărbat de 27 de ani. Când şi-a dat seama că în casa celor doi s-a produs ceva suspect, Ciprian şi Catherine s-au decis să-l reducă şi pe Jonathan Duke la tăcere. Bărbatul a fost ucis, iar trupul său a fost aruncat în râul Bandon.

Găsiţi vinovaţi de comiterea celor două crime, Ciprian şi Catherine au fost condamnaţi, iniţial, la închisoare pe viaţă. Totuşi, românul a contestat acuzaţia că ar fi fost implicat în cele două crime şi, în cele din urmă, condamnarea iniţială i-a fost anulată.

Totuşi, Ciprian a fost găsit vinovat că a ajutat-o pe Catherine să arunce trupul neînsufleţit al lui Jonathan Duke. A fost condamnat la opt ani de închisoare plus şase ani pentru că a ajutat-o pe Catherine să mute cadavrul de la locul unde s-a produs crima. Românul însă execută doar pedeapsa mai mare, respectiv opt ani de închisoare.

Cei doi au fost daţi în vileag de alţi vecini care i-au auzit pe cei doi. Catherine i-ar fi spus românului, la un moment dat, "trage-l, odată, oricum e mort deja". De asemenea, după ce au fost văzuţi aruncând trupul neînsufleţit al lui Jonathan Duke în râul Bandon, cei doi ar fi fost auziţi cum s-au întors în apartament şi ar fi început să sărbătorească faptul că au scăpat de cadavru.

Vecinii au chemat Poliţia, iar forţele de ordine au găsit cardul bancar al lui Jonathan Duke la locul unde s-a produs crima, dar şi pete de sânge.

Chestionat în legătură cu petele respective, Ciprian le-ar fi spus poliţiştilor că este sângele lui, în condiţiile în care s-a rănit lucrând prin casă. Ulterior, după ce a fost descoperit trupul neînsufleţit al lui Jonathan Duke, care prezenta mai mult de 100 de răni prin lovire sau înjunghiere, Ciprian Grozavu le-a spus poliţiştilor că dormea în momentul în care trei bărbaţi au pătruns în locuinţă şi l-au atacat cu diferite arme.

În cele din urmă, românul a recunoscut că a participat la aruncarea trupului lui Jonathan Duke în râul Bandon la solicitarea iubitei sale.