Un paznic, aflat în prima lui zi de lucru, a distrus o pictură în valoare de peste 850000 de euro, pentru că se plictisea

O pictură care valorează peste 850.000 de euro a fost distrusă de un agent de pază care de plictiseală a desenat două perechi de ochi pe figurile fără faţă, dintr-o lucrare expusă într-o galerie de artă din Rusia.

Feb 10, 2022 - 11:46
Urmărește-ne peGoogle news
Un paznic, aflat în prima lui zi de lucru, a distrus o pictură în valoare de peste 850000 de euro, pentru că se plictisea
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

În prima lui zi de muncă, paznicul a desenat cu creionul două perechi de ochi pe tabloul "Three Figures" al artistei Anna Leporskaya, expus într-o galerie de artă la Centrul Yelţîn din Ekaterinburg, în vestul Rusiei.

Doi vizitatori ai galeriei sunt cei care au observat detaliile suplimentare pe două dintre cele trei figuri prezente în tabloul din anii '30, împrumutat de Galeria de stat Tretyakov din Moscova, scrie Art Newspaper.

Agentul de pază ar fi spus că se plictisea în prima lui zi de muncă și a fost concediat.

Lucrarea a fost trimisă la galeria din Moscova, unde a fost verificată de un restaurator. Pictura va fi reparată, iar costurile se ridică la 3.000 de euro.

Poliţia a deschis o investigaţie pentru vandalism, care se pedepseşte cu amendă de aproape 500 de euro şi muncă în folosul comunităţii pentru un an.

Pictura a fost asigurată pentru 75 de milioane de ruble, adică 876.000 de euro.