Un ministru ucrainean îi cere lui Elon Musk să pună la dispoziția Ucrainei stații Starlink și acces la internet prin satelit

Ministrul ucrainean al Dezvoltării Digitale, Mihail Fedorov, a făcut apel la miliardarul Elon Musk cu o cerere de a oferi Ucrainei acces la internet prin satelit.

Feb 26, 2022 - 20:07
Feb 27, 2022 - 00:59
Urmărește-ne peGoogle news
Un ministru ucrainean îi cere lui Elon Musk să pună la dispoziția Ucrainei stații Starlink și acces la internet prin satelit
Foto: Daniel Oberhaus/ Wikimedia

UPDATE:

La câteva ore de la solicitarea lui Fedorov, Elon Musk i-a răspuns oficialului ucrainean, anunțând, printr-o postare pe Twitter, că serviciile Starlink sunt active în Ucraina.

Știre inițială:

Ministrul Transformării Digitale, Mihail Fedorov, s-a adresat antreprenorului şi inginerului american Elon Musk cu o solicitare de a sprijini Ucraina în timpul războiului declanşat de Rusia.   

Printre măsurile de sprijin cerute de Fedorov, pe contul său de Telegram se numără, potrivit Adevărul.ro, accesul la programul spaţial de internet prin satelit Starlink.  

Avem nevoie de sprijin – vă rog să oferiţi Ucrainei staţii Starlink şi acces la internet prin satelit cât mai curând posibil”, a scris Fedorov.  

De asemenea, ministrul îi cere lui Musk să-şi folosească autoritatea şi să exprime o poziţie faţă de războiul pe care Rusia l-a declanşat în Ucraina.  

"În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte - Rusia încearcă să colonizeze Ucraina! În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu - rachetele ruseşti bombardează grădinile şi spitalele ucrainene! Vă rugăm să apelaţi la Federaţia Rusă - mulţi ruşi vă respectă", a scris ministrul.