Un hoț a murit după ce a fost bătut de paznicul care l-a prins la furat, într-o fermă din apropiere de Bârlad

Un bărbat de 40 de ani a murit noaptea trecută după ce a fost bătut de un paznic care l-a prins în timp ce încerca să fure de la o fermă din apropiere de Bârlad. Lovit puternic la cap, bărbatul a fost găsit conștient de cadrele medicale, însă a intrat în stop cardio-respirator chiar când ambulanța a ajuns în curtea Spitalului de Neurochirurgie din Iași, notează Libertatea.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Un hoț a murit după ce a fost bătut de paznicul care l-a prins la furat, într-o fermă din apropiere de Bârlad
Foto: SAJ Vaslui/ Facebook/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, cazul s-a petrecut la o fermă din localitatea Tutova, Bărbatul de 40 de ani încerca să fure furaje pentru păsări.

Paznicul fermei a declarat polițiștilor că în momentul în care a încercat să-l prindă, acesta l-ar fi amenințat cu un cuțit. Atunci a ripostat și l-a lovit cu bâta pe care o avea asupra sa.

Cei care au sunat la 112 pentru a cere ajutor au fost reprezentanții fermei.

La fața locului a fost trimis atât un echipaj medical, cât și polițiști, respectiv tehnicieni criminaliști pentru a efectua cercetări.

„Victima prezenta un traumatism cranio-cerebral important, dar era conștientă și coerentă. I s-a acordat primul ajutor și a fost transportată la spitalul din Bârlad”, a precizat medicul Dan Ungureanu, de la Serviciul de Ambulanță Vaslui.

În urma investigațiilor, medicii bârlădeni au constatat că bărbatul prezenta o hemoragie intracraniană, astfel că au hotărât transferul acestuia la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Pacientul a fost transportat de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Vaslui la Iași, deplasarea fiind efectuată fără probleme. În momentul în care ambulanța a intrat în curtea Spitalului de Neurochirurgie, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator.

”Deși s-au făcut manevre de resuscitare cardio-respiratorii avansate în ambulanță, pacientul nu a răspuns la ele. A fost declarat decesul, iar cadavrul a rămas la Spitalul de Neurochirurgie Iași”, a completat medicul Dan Ungureanu, potrivit Libertatea.ro.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată și loviri cauzatoare de moarte, cercetările fiind declinate Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.