Un fost șef din Poliția Capitalei a ajuns să lucreze la Poliția Locală, deși a fost prins în timp ce copia la examenul de angajare

Fostul șef al Poliției Sectorului 4, comisarul-șef Cornel Drumariu a fost prins în timp ce copia la examenul de angajare pe o funcție de conducere în cadrul Poliției Locale Sector 3. Lucrarea a fost anulată de comisia de examen, însă, după câteva luni, fostul ofițer de poliție a reușit să se angajeze, ca simplu lucrător, la arhiva primăriei de sector, iar de acolo a fost împuternicit adjunct al Poliției Locale, tocmai funcția pentru care, inițial, fusese declarat respins prin anularea lucrării.

Sep 2, 2021 - 23:09
Urmărește-ne peGoogle news
Un fost șef din Poliția Capitalei a ajuns să lucreze la Poliția Locală, deși a fost prins în timp ce copia la examenul de angajare

Potrivit Gândul.ro, comisarul șef Cornel Drumariu era în anul 2019 șef al Poliției Sector 4, după ce, ani la rând, a condus Poliția Sectorului 3.

În luna mai, ofițerul și-a serbat ziua de naștere la un restaurant din Sectorul 4 și, după petrecere, a fost prins băut la volan de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră. În urma verficării cu aparatul alcooltest, ofițerul avea în aerul expirat o concentrație de  0,43 mg/litru alcool pur.

În aceeași seară și-a distrus cariera și chestorul Ionuț Stan, în acel moment șef al Direcției Cazier Judiciar, care participase la aceeași petrecere și care a fost prins în timp ce conducea cu o alcoolemie de 0,16 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Comisarul șef Drumariu a fost astfel obligat să plece din Poliție, așa că s-a înscris la un concurs organizat pentru ocuparea funcției de director general adjunct al Poliției Locale Sector 3, care a avut loc anul acesta, la data de 20 ianuarie.

Comisia de examinare i-a anulat însă lucrarea, după ce pe foaia de examen ar fi fost observate niște semne care ar fi indicat răspunsurile corecte, scrie Gândul.ro, care citează surse din cadrul instituției.

Declarat respins, Cornel Drumariu a reușit totuși să se angajeze la arhiva primăriei, iar de aici a fost împuternicit, până la sfârșitul anului, tocmai pe funcția pe care nu reușise s-o obțină prin concurs.

Domnul Drumariu Cornel este salariatul instituției noastre și ocupă funcția publică de execuție de expert clasa I, gradul profesional superior în cadrul Serviciului Prelucrare Documentații, iar în perioada 19.07. 2021 – 31.12.2021 exercită temporar funcția publică de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II, în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3.

Domnul Drumariu Cornel a participat la concursul organizat în data de 20.01.2021, pentru ocuparea funcției publice de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II – Direcția Generală de Poliție Locală. Lucrarea scrisă a fost anulată de către comisia de concurs în cadrul probei scrise”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Sectorului 3 către Gândul.ro.

Sursa: Gândul.ro