Un fost ministru afgan lucrează acum ca livrator de mâncare, în Germania

Un fost ministru din Afganistan, Sayed Saadat, s-a mutat în Germania, anul trecut, în speranța că va avea un trai mai bun. Acum, după un an, bărbatul livrează mâncare cu bicicleta, în Leipzig.

Urmărește-ne peGoogle news
Un fost ministru afgan lucrează acum ca livrator de mâncare, în Germania

Sayed Saadat spune că mulți din țara sa de origine l-au criticat pentru faptul că a acceptat să fie livrator după ce a lucrat timp de doi ani în guvernul țării. Fostul ministru este, însă, fericit cu alegerea pe care a făcut-o, potrivit Reuters.

Nu mă simt vinovat cu nimic. Sper că și alți politicieni vor urma această cale, să lucreze cu oamenii, nu să se ascundă”, a precizat el.

Povestea sa a devenit virală în contextual haosului din Afganistan din prezent. Familia și prietenii fostului ministru speră să reușească să părăsească țara.

Sayed Saadat are studii în IT și telecomunicații. Cu toate acestea, fostul ministru nu a reușit să-și găsească un job potrivit pentru el din cauza faptului că nu vorbește limba germană. Însă își dorește ca pe viitor să ajungă să lucreze în domeniul său.

Cunoașterea limbii este esențială”, a spus Sadaat, care deține și cetățenia britanică.

În fiecare zi, face patru ore de germană la o școală de limbi străine, după care livrează mâncare timp de șase ore, job pe care l-a început vara aceasta.

Primele zile au dificile, dar interesante”, a spus Sadaat, mărturisind că pentru acest job a trebuit să învețe să meargă pe bicicletă.

Știrile ProTV