Un elicopter SMURD a intervenit în județul Cluj, după ce doi cetățeni germani au căzut cu motocicleta într-o râpă

Doi cetăţeni germani au căzut, luni, cu o motocicletă cu ataș într-o râpă de patru metri din județul Cluj. Salvatorii montani şi pompierii au intervenit pentru a-i salva. Una dintre persoane, cu politraumatisme, a fost evacuată cu elicopterul.

Urmărește-ne peGoogle news
Un elicopter SMURD a intervenit în județul Cluj, după ce doi cetățeni germani au căzut cu motocicleta într-o râpă
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

„Salvatorii montani din cadrul Formaţiei Salvamont Vlădeasa Cluj au fost solicitaţi, în această dimineaţă, pentru evacuarea a doi motociclişti care au căzut într-o râpă, în urma unui eveniment rutier, pe Valea Stanciului din Răchiţele”, au transmis, luni, salvamontiştii din Cluj.

Potrivit acestora, cei doi, pilotul şi pasagerul unei motociclete cu ataş, cetăţeni germani, au fost scoşi din râpă de salvamontişti şi de pompierii de la ISU Cluj.

Pilotul a suferit un politraumatism şi a fost nevoie de evacuarea aero cu ajutorul elicopterului care l-a transportat la UPU Cluj, iar pasagerul, care avea răni mai uşoare, a fost transportat cu ambulanţa la Huedin”, au mai transmis salvamontiştii.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Cluj au precizat că, ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit o motocicletă cu ataş căzută într-o râpă adâncă de aproximativ patru metri.

„Două persoane, conştiente şi cooperante, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Astfel, a fost chemat în sprijin şi elicopterul SMURD de la Jibou. Ajutaţi de un echipaj de la Salvamont, pompierii au coborât în râpă şi i-au extras cu echipamentele speciale, pentru a nu le agrava leziunile. În cele din urmă, un bărbat de 64 de ani a fost transportat la spital cu elicopterul SMURD. Celălalt, în vârstă de 59 de ani, a fost transportat cu ambulanţa la spital”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.