Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a fost expus în Central Park din New York

Cubul este opera unui artist german, pe nume Niclas Castello, și are o valoare estimată la aproximativ 11,7 milioane de dolari.

Feb 4, 2022 - 10:57
Urmărește-ne peGoogle news
Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a fost expus în Central Park din New York
Sursa foto: Niclas Castello/ Instagram

Artistul german Niclas Castello a proiectat cubul și, deși opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie, iar piesa de artă are propria echipă de securitate.

”Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră – care este intangibil”, a declarat Castello pentru ArtNews, scrie nypost.com

Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului. 

Odată cu expoziția neobișnuită din Central Park, artistul a lansat și o criptomonedă, numită Moneda Castello. Aceasta va fi tranzacționată ca $CAST și acum poate fi achiziționată online la 0,44 $ fiecare. O licitație NFT este, de asemenea, programată pentru 21 februarie.

Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum și pentru arta stradală. Multe dintre lucrările sale au fost influențate de căderea Zidului Berlinului, în 1989.

În prezent, el trăiește și lucrează atât în ​​New York, cât și în Elveția.