Un copil de patru ani a murit, după ce a căzut într-un bazin plin cu insecticid, la Brașov

Un copil în vârstă de patru ani din judeţul Braşov s-a înecat, luni după-amiază, într-un bazin în care se afla Tomoxan, un insecticid puternic folosit pentru despăducherea oilor. Echipajul medical de prim-ajutor trimis la faţa locului l-a resuscitat, dar fără succes. IPJ Braşov a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care copilul a ajuns în bazinul în care şi-a pierdut viaţa.

Apr 4, 2022 - 18:14
Urmărește-ne peGoogle news
Un copil de patru ani a murit, după ce a căzut într-un bazin plin cu insecticid, la Brașov
Foto: ISU Brașov/ imagine cu caracter ilustrativ

Tragedia s-a produs la o fermă din localitatea Ticuşul Nou, unde copilul în vârstă de aproximativ 4 ani a fost găsit înecat într-un bazin cu Tomoxan, transmite ISU Braşov.

La fata locului s-au deplasat două echipaje SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean si totodată a fost alertat şi elicopterul SMURD de la Târgu Mureş.

Copilul se află în stop-cardio respirator şi i se aplică manevre de resuscitare de către personalul medical”, a precizat inițial sursa citată.

Manevrele de resuscitare aplicate de către medici nu au dat rezultat, după câteva zeci de minute fiind declarat decesul. Elicopterul SMURD chemat la faţa locului a fost întors din drum.

Poliţia judeţeană Braşov a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care copilul a ajuns în bazinul în care şi-a pierdut viaţa.

În luna mai a anului trecut, trei fetiţe, surori, de 7, 8, respectiv 9 ani, din localitatea braşoveană Ungra, au murit după ce mama lor a încercat să le scape de păduchi folosind Tomoxan, o substanţă antiparazitară folosită la spălatul oilor.