Un copil a murit strivit de ușile unui lift, în SUA - Băiatul era în vacanță cu familia

Un băiețel de doar șapte ani a murit în timp ce se afla în vacanță cu familia, după ce a fost prins între ușile unui lift.

Urmărește-ne peGoogle news
Un copil a murit strivit de ușile unui lift, în SUA - Băiatul era în vacanță cu familia

Accidentul fatal a avut loc într-o casă situată pe plajă, în zona Outer Banks din Carolina de Nord, închiriată pentru aproximativ 14.000 de dolari pe săptămână. Incidentul vine la doar câteva zile după ce autoritățile de reglementare au îndemnat producătorii de ascensoare să blocheze decalajul care le permite copiilor să se proptească între uși.

Oficialii au fost chemați duminică în jurul orei 18:40, după ce au primit apeluri despre un copil blocat într-un lift. Când echipajele au ajuns la fața locului, l-au găsit pe băiat prins între podeaua liftului și rama ușii superioare.

Washington Post spune că cel mic a rămas blocat între ușa interioară a liftului și cea exterioară. Gâtul îi fusese strivit. Paramedicii au încercat să-l resusciteze pe băiat, dar nu au reușit, fiind confirmat decesul la faţa locului.

Șeful pompierilor, Rich Shortway, spune că familia băiatului era în vizită din Canton, Ohio și tocmai ajunsese în Carolina de Nord mai devreme în acea zi pentru a-și începe vacanța. "Este o tragedie îngrozitoare". Moartea băiatului a fost catalogată drept un accident. ''Nu suntem siguri cum s-a întâmplat. Copilul a fost prins între uși. Am putut să-l eliberăm, dar capul și gâtul i-au fost zdrobite. A murit din cauza rănilor suferite.''

Potrivit Washington Post, industria ascensoarelor este conștientă de acest pericol de câteva decenii și cu doar trei zile înainte de moartea copilului, autoritățile de reglementare au împins un producător important de ascensoare să remedieze problema. Experții susțin că soluția este simplă, mai exact fiind vorba despre plasarea unei inserții din plastic sau a unei spume în respectivul spațiu. Costul s-ar ridica la aproximativ 100 de dolari, conform Daily Mail.

Presa locală susține că, în loc să se rezolve problema, producătorii au spus că ''problema este complicată și nu este responsabilitatea lor''.

Potrivit unui raport din 2020, cel puțin opt copii au murit, iar cel puțin alți doi au fost răniți grav. Cu toate acestea, adevăratul număr de decese și răniți rămâne necunoscut din cauza lipsei unor rapoarte mai exacte.

După moartea copilului de şapte ani, Associated Press a contactat Departamentul Muncii din Carolina de Nord.

În timp ce organizația este responsabilă pentru inspectarea ascensoarelor în clădirile publice și comerciale, acestea nu au autoritatea de a le inspecta pe cele situate în casele private.