Un bărbat prins băut la volan, a sunat la 112 pentru a-i reclama pe polițiști și pentru a cere o autoplatformă

Bărbatul de 60 de ani, din comuna Soveja, Vrancea, se afla singur în autoturism şi, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Feb 4, 2022 - 14:29
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat prins băut la volan, a sunat la 112 pentru a-i reclama pe polițiști și pentru a cere o autoplatformă
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii vrânceni au observat pe E85 un şofer care nu a dat prioritate de trecere unor pietoni care traversau strada regulamentar. Din acest motiv, oamenii legii i-au făcut semnale şoferului să tragă pe dreapta, dar acesta nu s-a conformat şi şi-a continuat drumul. Din acel moment a început o urmărire ca în filme, care s-a încheiat 10 km mai încolo, când bărbatul de la volan a fost blocat în satul Bizigheşti, pe Drumul Judeţean 205 E.

În momentul opririi autoturismului, poliţiştii au imobilizat vehiculul şi l-au scos pe şofer din autoturism.

Bărbatul de 60 de ani, din comuna Soveja, se afla singur în autoturism şi întrucât mirosea puternic a alcool a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Când i s-a adus la cunoştinţă că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după ce a părăsit sediul secţiei de poliţie, acesta a sunat la 112, sesizând faptul că poliţiştii i-au imobilizat vehiculul fără drept şi că doreşte să-i fie pusă la dispoziţie o autoplatformă pentru a transporta autoturismul din locul depistării până la domiciliul său.

Astfel, a fost sancţionat contravenţional conform O.G 34/2008 pentru apelarea SNUAU 112 nejustificată. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 şi i s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce vehicule. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, potrivit IPJ Vrancea, citat de Adevărul.ro.