Un bărbat fără adăpost, din Târgu Jiu, e refuzat de spital, pentru tratamentul unui picior cu probleme: „Ieşi afară cu boschetarul tău!“

Viorel Neculaie, în vârstă de 58 de ani, este o persoană fără adăpost care trăieşte de aproximativ 20 de ani în municipiul Târgu Jiu. Bărbatul are piciorul drept plin de răni deorece suferă de un ulcer varicos şi arterită.

Aug 22, 2021 - 19:48
Aug 23, 2021 - 20:52
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat fără adăpost, din Târgu Jiu, e refuzat de spital, pentru tratamentul unui picior cu probleme: „Ieşi afară cu boschetarul tău!“

Acesta susţine că a apelat de mai multe ori la ajutorul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar a fost refuzat.  

Viorel Neculaie a lucrat ca tractorist la un CAP şi un IAS în judeţul Ialomiţa, iar de 20 de ani trăieşte în judeţul Gorj. Doarme la subsolul unei clădiri sau pe băncile din parc.

Dacă găsesc o pâine în gunoi, mă duc, o iau şi o scutur“, spune bărbatul fără adăpost, scrie Adevărul.ro.

De anul trecut, acesta suferă de arterită la piciorul drept, pe care îl are bandajat.

Sufăr de arterită şi ulcer varicos. Am dureri foare mari. Am viermi în rană. Medicii mi-au spus că trebuie să-mi amputeze piciorul, dar eu ce fac atunci? Cum o să merg?“.

Omul străzii umblă la picior cu un bandaj murdar. Ultima dată l-a schimbat în urmă cu cinci zile. De multe ori se bandajează singur, dar rana trebuie curăţată.   

„Am fost cu el la Urgenţe, iar medicul de gardă ne-a scos afară. «Ieşi afară cu boschetarul tău!», aşa a spus. I-am spus că trebuie să aibă o etică, dar nu a interesat-o“.

A fost de patru-cinci ori la spital şi aşa se întâmplă mereu. Mai nou, bărbatul nu reuşeşte să treacă de paza de la intrare. 

Ne trimite la secţia de Dermatologie, iar când mergem acolo ne trimit înapoi. Merge cu bandajul murdar. Nu îl bagă nimeni în seamă şi are nevoie de ajutor. Nu cere bani, ci doar să-i fie schimbat bandajul şi să-l cureţe. Nu îl primeşte nimeni. Are şi el dreptul lui la viaţă“, scrie Adevărul.ro, citând un bărbat din Târgu Jiu care a încercat să-l ajute pe bărbatul fără adăpost.

Într-un comunicat de presă, conducerea spitalului susţine, potrivit Adevărul.ro, că Viorel Neculaie a venit de mai multe ori la spital şi a beneficiat de tratament şi îngrijire:

Pacientul prezentat în acest articol este cunoscut serviciului de primiri urgente al SJU Tg. Jiu cu numeroase prezentări, datorită unui ulcer varicos al membrului inferior drept, ultima prezentare fiind chiar din data articolului 22/08/2021. Diagnosticul a fost stabilit în luna mai a.c. în data de 18, pe parcursul lunii respective pacientul avand cinci prezentari (18,19,20,21,25.05.2021) la ultimele două acesta părăsind fără aviz serviciul de urgenţă. În luna iunie a.c. a solicitat ajutor prin serviciul de urgenţe pentru o problemă cronică în datele de 2, 15 şi 26, în perioadata 15-19 fiind internat în serviciul de dermato-venerologie unde i-au fost administrate tratamente specifice. În cadrul prezentărilor în UPU, pacientului i-au fost efectuate pansamente locale şi au fost solicitate consultaţii de chirurgie şi de dermatologie, dar pacientul a refuzat pe proprie răspundere tratamentul propus de cadrele medicale, părăsind serviciul de urgenţă.

La ultima prezentare, cea din data de 22/08/2021 a fost refăcut pansamentul, şi s-a constatat îmbunătăţirea simptomatologiei la nivel local.

Dorim, de asemenea, să vă aducem la cunoştiiinţă faptul că refuzul pe proprie răspundere a tratamentului propus atrage după sine asumarea repercursiunilor, iar continuarea tratamentului recomandat în serviciul de urgenţă este strict responsabilitatea pacientului“.

Adevărul.ro