Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi executat, după ce a fost prins cu o copie a serialului „Squid Game”

Autorităţile din Coreea de Nord au condamnat la moarte un bărbat care a adus ilegal în ţara comunistă o copie a serialului de succes Squid Game. Acesta ar fi vândut copia unui elev, care la rândul său ar fi dat-o mai multor prieteni, scrie Radio Free Asia.

Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi executat, după ce a fost prins cu o copie a serialului „Squid Game”

Copia serialului a fost adusă ilegal din China, pe un stick USB şi vândută unui elev din Coreea de Nord, care apoi a dat-o prietenilor săi.

109 Sangmu, serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi după ce ar fi primit o informare de la o sursă neidentificată.

Astfel, a fost prins contrabandistul, care a fost condamnat la moarte şi va fi dus în faţa plutonului de execuţie.

Şi elevii care au vizionat serialul au primit pedepse exemplare. Unul dintre ei, care a cumpărat o copie, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Ceilalţi elevi care doar au urmărit serialul, dar nu au cumpărat copii, au fost condamnaţi la 5 ani de muncă silnică.

Pedepsele nu s-ar fi oprit, însă, la cei implicaţi în incident.

Directorul şcolii, profesorii elevilor şi administratorii şcolii vor fi şi ei traşi la răspundere. Deocamdată, aceștia şi-au pierdut locul de muncă şi, potrivit unei surse a Radio Free Asia, citat de Adevărul.ro, „au fost excluşi din partid. De asemenea, vor fi trimişi să muncească în minele de cărbune sau vor fi exilaţi în zonele rurale ale ţării.”

Acest incident a provocat îngrijorare în masă în rândul altor profesori, care se tem că li s-ar putea întâmpla şi lor acelaşi lucru dacă unul dintre elevi va fi vizat de o anchetă.

În urma acestui incident, autorităţile ar fi făcut razii prin pieţe pentru a găsi dispozitive de memorie cu conţinut media străin.