Un bărbat din Botoșani este urmărit penal după ce și-a schingiuit calul

Un bărbat de 47 de ani din comuna Vorona, județul Botoșani, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce şi-ar fi lovit în repetate rânduri calul pe care îl deţine, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Iun 28, 2021 - 17:28
Iun 28, 2021 - 17:38
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat din Botoșani este urmărit penal după ce și-a schingiuit calul

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor din cadrul IPJ au fost sesizaţi cu privire la faptul că bărbatul şi-ar fi lovit animalul, provocându-i suferinţe şi traume fizice.

"În urma deplasării la faţa locului, a fost identificat bărbatul, precum şi cabalina acestuia, iar, în urma examinării efectuată de poliţistul medic veterinar, s-a constatat că animalul prezenta multiple leziuni pe suprafaţa corpului, era subnutrit, iar starea de întreţinere precară. Cabalina a fost preluată de către poliţişti şi plasată într-un adăpost, în care va beneficia de hrană şi îngrijiri medicale", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

În acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, mai au transmis polițiștii.