Un bărbat care pretindea că este ofițer MAI, prins când primea 5000 de lei drept „mită”

Un bărbat care pretindea că este ofiţer în cadrul unei structuri a Ministerului Afacerilor Interne a fost reţinut în urma unui flagrant, a anunţat, joi, Serviciul Teritorial Giurgiu al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Mar 17, 2022 - 10:23
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat care pretindea că este ofițer MAI, prins când primea 5000 de lei drept „mită”
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat transmis de DGA, flagrantul a fost organizat miercuri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Giurgiu. Suspectul a fost prins imediat după primirea sumei de 5.000 de lei de la o altă persoană, care formulase denunţul.

"Din cercetări, a rezultat faptul că, la data de 15 martie, persoana prinsă în flagrant a pretins suma de 1.000 de euro şi a primit suma de 5.000 de lei de la martorul denunţător, afirmând că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, care instrumentează un dosar penal, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, pentru a-l exonera pe acesta de o eventuală răspundere penală", se arată în comunicat.

Potrivit DNA, din datele preliminare ale anchetei, a rezultat faptul că suspectul şi-a atribuit calitatea de ofiţer al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI, poziţie în care ar fi avut relaţii de colaborare cu funcţionari ai mai multor instituţii, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne.

La percheziţia amănunţită efectuată cu ocazia prinderii în flagrant au fost identificate obiecte şi însemne care aveau rolul de a crea aparenţa calităţii oficiale pretinse, existând suspiciunea că ar fi fost săvârşite şi alte infracţiuni cu privire la care urmează să fie extinse cercetările.

După constatarea infracţiunii flagrante de trafic de influenţă, suspectul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea procesuală. El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie dispuse măsurile procesuale adecvate. 

Sursa: Ziare.com/Realitatea.net