Un bărbat a plecat de acasă cu cei doi copii, unul de 4 ani și celălalt de 5 luni, și s-a aruncat cu ei în apele unui baraj din Bacău - Minorii au murit

Un bărbat de 30 de ani a plecat de acasă cu doi copii minori, de patru ani și respectiv cinci luni, cu intenția de a se arunca în apele Barajului Berești din județul Bacău. Mama copiilor a fost cea care a sunat la 112, speriată că se va produce o tragedie. La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, care au scos doi minori din apă, inconștienți, și le-au acordat primul ajutor, până la sosirea ambulanței. În ciuda manevrelor de resuscitare, minorii au fost declarați decedați.

Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat a plecat de acasă cu cei doi copii, unul de 4 ani și celălalt de 5 luni, și s-a aruncat cu ei în apele unui baraj din Bacău - Minorii au murit
Foto: ISU Bacău/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit observatornews.ro, un al treilea copil, de 6 ani, a reușit să scape, după ce a fugit cu bicicleta la bunici, atunci când a simțit că viața i-ar putea fi pusă în pericol.

Tragedia s-a produs după o ceartă în familie. Bărbatul este în continuare căutat, atât în apele Barajului Berești, cât și pe uscat.

"Astăzi, la ora 13:10, polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 de o femeie de 23 din comuna Păncești despre faptul că soțul ei, un bărbat de 30 de ani, după o ceartă în familie, i-a luat pe cei doi copii, un băiețel de 4 ani și o fetiță de 5 luni, și a amenințat că se va sinucide împreună cu aceștia în baraj. Imediat la fața locului a ajuns un echipaj de poliție și la ora 13:26 polițiștii au găsit copiii pe luciul de apă. I-au scos la mal şi au început manevrele de resuscitare. Manevrele de resuscitare au fost continuate de echipajul de ambulanță, însă copiii au fost declaraţi decedați. Se fac cercetări", a transmis IPJ Bacău, potrivit sursei citate.