„Ultima zi la birou” pentru Cheloo, la Raliul Dakar - Pe ce loc s-a clasat echipa României

Cătălin Ștefan Ion (43 de ani), cunoscut sub pseudonimul Cheloo, a reprezentat România la celebrul Raliu Dakar, iar artistul a reușit să termine cu bine competiția din Arabia Saudită.

Urmărește-ne peGoogle news
„Ultima zi la birou” pentru Cheloo, la Raliul Dakar - Pe ce loc s-a clasat echipa României
Foto: Facebook Cheloo

Ultima zi la birou”, a menționat Cheloo pe contul său de Facebook, după ce echipajul din care a făcut parte s-a clasat pe locul 54 din cele 72 de mașini care au încheiat cursa.

Misiune îndeplinită cu succes pentru toți participanții din România înscriși la Dakar Rally 2022.

Echipa Transilvania Rally Ria Team formată din echipajele Mihai Ban / Cheloo (P54 Auto) respectiv Iacob Ilie Buhai Hotea / Tudor Turdean (P58 Auto) și-a încheiat cu succes parcursul pe ultima probă specială a raliului, cei 4 membri devenind astfel primii români ce încheie prestigioasa competiție în cadrul categoriei Auto în timp ce Emanuel Gyenes - Mani, legendă a acestei competiții, încheie pe poziția a 5-a în cadrul clasei Original by Motul, demonstrându-și încă o dată măiestria în ceea ce reprezintă una din cele mai dificile clase și competiții din lume.

Felicitări tuturor celor implicați în această participare, ați fost fantastici pe parcursul întregii competiții. Forever forward!”, e comunicatul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Pilotul qatarian Nasser al-Attiyah (Toyota) a câştigat pentru a patra oară Raliul Dakar la categoria auto, după succesele din 2011, 2015 şi 2019, la finalul etapei a 12-a (ultima), desfăşurată vineri între Bisha şi Jeddah, în Arabia Saudită.

Al-Attiyah (51 ani), care s-a impus în două etape (plus prologul) la actuala ediţie a raliului-raid, l-a devansat în clasamentul final, cu 27 min 46 sec, pe francezul Sebastien Loeb (BRX Hunter), multiplu campion mondial de raliuri, în timp pe poziţia a treia s-a clasat sauditul Yazeed Al Rajhi (Toyota), la 1 h 01 min 13 sec.

Francezul Stephane Perehansel (Audi) a terminat învingător în ultima etapă a Raliului Dakar 2022, fiind cronometrat pe distanţa de 164 km în 1 h 36 min 08 sec. El a fost urmat la 1 min 02 sec de sud-africanul Brian Baragwanath (Century Racing) şi la 1 min 31 sec de Sebastien Loeb.

Cu cele patru succese în 18 participări la Raliul Dakar, Al-Attiyah este încă departe de recordul lui Stephane Peterhansel, pilot cu opt victorii la clasa auto (plus şase la clasa moto).

Clasament final al Raliului Dakar 2022 - clasa auto:

1. Nasser Al-Attiyah (Qatar/Toyota) 38h33:03

2. Sebastien Loeb (Franţa/BRX Hunter) 39h00:49

3. Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită/Toyota) 39h34:16

4. Orlando Terranova (Argentina (BRX Hunter) 40h00:26

5. Giniel De Villiers (Africa de Sud/Toyota) 40h14:51