Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti care transportă trupe spre Siria

Turcia a încercat de la începutul războiului din Ucraina să nu se îndepărteze de regimul de la Kremlin, pentru a reuşi o mediere între cele două state.

Urmărește-ne peGoogle news
Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti care transportă trupe spre Siria
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Turcia a închis spaţiul aerian pentru trupele ruseşti care transportă soldaţi către Siria, a declarat ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu.

Interdicţia va fi valabilă timp de trei luni, autorizaţiile de zbor fiind reînnoite în fiecare trimestru.

Rusia este unul dintre aliaţii regimului de la Damasc încă din 2011, de la izbucnirea războiului civil, însă nu a reacţionat la decizia Turciei, până în acest moment.

„Am închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei şi chiar şi pentru avioanele civile care merg în Siria şi transportă soldaţi”, a transmis Cavusoglu, fără a da mai multe explicaţii în privinţa deciziei. Acesta a transmis doar că permisiunea pentru spaţiul aerian a expirat în luna aprilie.

Turcia încearcă în continuare să faciliteze o mediere între Ucraina şi Rusia, găzduind în două rănduri negocieri între reprezentanţii celor două state. În cazul în care se va reuşi programarea unei întâlniri între preşedintele Zelenski şi Vladimir Putin, cei doi s-ar putea întâlni tot în Turcia, a mai spus ministrul de externe al Turciei.