Turcia a descoperit încă o mină în Marea Neagră, în apropiere de granița cu Bulgaria

Turcia a descoperit încă o mină navală în Marea Neagră, în largul orăşelului Igneada, în apropiere de graniţa cu Bulgaria, a anunţat luni Ministerul turc al Apărării.

Mar 28, 2022 - 13:26
Urmărește-ne peGoogle news
Turcia a descoperit încă o mină în Marea Neagră, în apropiere de granița cu Bulgaria
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

La faţa locului a fost trimisă o echipă specială pentru neutralizarea obiectului, a menţionat pe Twitter ministerul turc.

Informaţia vine după o descoperire similară sâmbătă care a determinat suspendarea traficului în Strâmtoarea Bosfor pentru aproape patru ore. Atunci, un pescar a anunţat că a observat o mină aproape de intrarea în Bosfor, la nord de Istanbul.

Autorităţile turce au interzis de asemenea pescuitul în timpul nopţii în largul coastei nord-vestice a ţării, pe termen nedefinit.

Nu este clar deocamdată dacă minele găsite au legătură cu războiul din Ucraina. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de amplasare de mine navale în Marea Neagră.

Potrivit Convenţiei de la Haga din 1907, minele submarine trebuie echipate cu sisteme care să le facă inofensive în caz de dezarmare, dar, potrivit media turce, este posibil ca minele de fabricaţie mai veche să nu fie dotate cu un astfel de sistem, ceea ce înseamnă că pot reprezenta un pericol.

Autorităţile turce nu au precizat dacă minele descoperite, deşi vechi, sunt echipate sau nu cu un asemenea mecanism.