Trei vânători sunt anchetați pentru braconaj, după ce au împușcat un iepure de câmp

Trei vânători din Giurgiu s-au ales cu dosar penal pentru braconaj după ce, în loc de vulpi și fazani, au împușcat un iepure de câmp.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei vânători sunt anchetați pentru braconaj, după ce au împușcat un iepure de câmp
Pixabay

Poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări într-un dosar de braconaj, după ce, în cadrul unei partide colective de vânătoare, autorizată pentru fazani şi vulpi, în zona localităţii Mârşa, a fost împuşcat ilegal un iepure de câmp.

Conform IPJ Giurgiu, la vânătoare au participat trei bărbaţi, doi din judeţul Giurgiu şi unul din Bucureşti.

Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu a fost sesizat astăzi (sâmbătă -n.r.) telefonic, de către un paznic de vânătoare de pe fondul cinegetic numărul 3 Roata de Jos, cu privire la faptul că trei vânători au împuşcat fără autorizaţie un iepure de câmp, în extravilanul localităţii Mârşa”, se arată în comunicatul IPJ Giurgiu.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificaţi trei bărbaţi din comunele Vânătorii Mici şi Bolintin Deal, judeţul Giurgiu şi din municipiul Bucureşti, cu vârste de 34, 45, respectiv 49 de ani, care au practicat vânătoarea la speciile fazan şi vulpe, în baza unei autorizaţii de vânătoare colective, la grup restrâns, ocazie cu care unul dintre ei, cel în vârstă de 49 de ani, din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu a împuşcat, fără drept un iepure de câmp”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Giurgiu.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei arme de vânătoare cu alice, 11 cartuşe şi cadavrul unui iepure de câmp, pentru efectuarea necropsiei.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, a precizat sursa citată de Ziare.com.