Trei morți, printre care doi copii, după un atac asupra unui autobuz cu elevi, în Kosovo

Un individ înarmat a deschis focul vineri seară în centrul Kosovo împotriva unui autobuz care transporta opt elevi, omorând doi dintre ei, un băiat şi o fată, precum şi şoferul, a anunţat poliţia locală, notează AFP.

Trei morți, printre care doi copii, după un atac asupra unui autobuz cu elevi, în Kosovo

Şoferul a murit imediat şi trei adolescenţi au fost transportaţi la spital, doi dintre ei au murit ulterior.

Besnik Ibraj, de la unitatea de urgenţă a spitalului din Peja, a declarat că al treilea adolescent a fost rănit şi în stare stabilă, potrivit site-ului ziarului Koha, citat de Adevărul.ro.

Potrivit presei locale, bărbatul înarmat purta o mască şi era înarmat cu un pistol-mitralieră AK47.

Motivele gestului său rămân neexplicate.  

Autobuzul era plin de elevi care se întorceau acasă de la şcoală, a declarat pentru RTK primarul satului Gllogjan (centru), Mustafa Selmani. Atacul a avut loc în timp ce elevii se întorceau acasă de la şcoală, aproape de orăşelul Decani, la aproximativ 90 de kilometri de capitala Pristina. 

Presa locală relatează că bărbatul purta mască şi era înarmat cu un pistol-mitralieră AK47.

Credem că a fost un singur atacator şi facem totul ce este posibil pentru a afla ce s-a întâmplat şi a găsi suspectul”, a declarat pentru Reuters comandantul adjunct al secţiei de poliţie Peja, Veton Elshani. 

Potrivit unei surse din poliţie, citată de Reuters sub protecţia anonimatului, nu există indicii că atacul ar putea fi legat de terorism.

De asemenea, conform presei din Kosovo, nu este exclus ca atacul să aibă legătură cu un conflict dintre două companii locale de autobuze.

Preşedinta Kosovo, Vjosa Osmani, a condamnat atacul şi a îndemnat poliţia să îi găsească pe autorii acestuia cât mai rapid posibil pentru a-i aduce în faţa justiţiei.

"Atacarea unui autobuz cu elevi este o lovitură dată securităţii şi ordinii", a postat aceasta pe Facebook.