Trei fermieri din Timiș au fost bătuți de hoții de fier vechi veniți să fure un utilaj agricol

Bărbaţii au fost bătuți cu sălbăticie de hoții de fier vechi pe care i-au prins în flagrant, în timp ce le tăiau combina agricolă cu aparatul de sudură. Șapte persoane au venit pregătiți să dezmembreze mastodontul de metal, rămas pe câmp după un incendiu petrecut în vară.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei fermieri din Timiș au fost bătuți de hoții de fier vechi veniți să fure un utilaj agricol

O combină de aproape 200.000 de euro a ars ca o torţă în urmă cu câteva luni. Proprietarii au decis să lase utilajul în câmp, iar acest lucru a fost aflat şi de alte persoane.

Valentin Coroamă deține, împreună cu familia sa, 500 de hectare de teren agricol lângă Timișoara. Zilele trecute, bărbatul a aflat că hoţii de fier vechi încearcă să dezmembreze combina. Ajutat de frate şi de un angajat, proprietarul a venit pe câmp.

”Băieţii erau sus pe combină. m-am oprit la ei, am deschis uşa şi am început să ţip la ei: Bă, ce căutaţi aici? Daţi-vă jos! Le-am explicat că este în litigiu combina, că pot fi distruse probe. Unul dintre ei a luat o chingă din maşină cu o carabină d-aia aşa mare şi a început să lovească cu ea, a vrut să-mi dea în cap. La un moment dat, fratele meu a reuşit să intre în maşină, atunci l-au lovit în cap cu barosul. Angajatul era acolo în iarbă, ghemuit şi trei îl băteau cu picioarele”, a declarat fermierul Valentin Coroamă, potrivit Observatornews.ro.

Speriat, proprietarul a demarat în trombă şi a reuşit să ajungă la şoseaua principală. Imediat a sunat la 112 şi a povestit tot ce a păţit. Până să ajungă poliţia a fost timp suficient ca hoţii să scape de aparatul de sudură şi generatorul de curent.

”Polițiștii s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, loviri sau alte violente și furt”, au informat reprezentanții IPJ Timiș.

”Angajatul a primit 7 zile de ingrijiri medicale - umărul dislocat, lovituri la coaste şi lovituri puternice în cap. Fratele meu a fost operat ieri. I s-a introdus o placă de metal permanentă, fractură de maxilar, piramida nazală ruptă. Și eu am primit cîteva lovituri când ei încercau să mă tragă de la volan”, a declarat fermierul.

Oamenii și-au luat un avocat, iar luni vor depune plangere împotriva bărbaţilor care i-au snopit în bătaie.

Sursa: Observatornews.ro