Trei bărbați au murit și o femeie se află în stare critică, în urma unui accident produs în județul Bacău

Trei bărbați au murit miercuri, 28 iulie, într-un nou accident rutier care s-a produs în județul Bacău.

Iul 28, 2021 - 11:06
Iul 28, 2021 - 11:38
Urmărește-ne peGoogle news
Trei bărbați au murit și o femeie se află în stare critică, în urma unui accident produs în județul Bacău

Accidentul s-a produs pe fondul oboselii la volan, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Cătălina Păduraru.

La volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 27 ani, din judeţul Neamţ.

"Din impact, 3 persoane au decedat, respectiv conducătorul auto şi alţi doi bărbaţi, de 33 şi 36 de ani, pasageri în autoturism. O tânără de 22 de ani, pasageră dreapta spate, a fost transportată la spital în stare gravă. (...) Sectorul de drum pe care s-a produs accidentul rutier este în aliniament, cu vizibilitate bună", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Accidentul de miercuri dimineață a fost precedat de un alt eveniment rutier tragic, petrecut duminică pe DN2 E 85, la Răcăciuni, în timpul căruia nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața.

Soluția care a adus la 0 numărul deceselor pe un drum național intens circulat

Opt dintre cele 24 de decese în accidente rutiere din weekend-ul 24-25 iulie au fost înregistrate în urma unor ciocniri frontale pe DN2.

Oficialii Asociației Pro Infrastructura readuc în discuție o soluție "simpla și ieftină de a separa sensurile și a evita astfel de carnagii: 2+1 alternativ".

"A fost implementata parțial pe cei 10 kilometri dintre Sinești și Movilița, cu rezultate excelente: zero decese în mai bine de doi ani.
De ce nu este generalizată această soluție pe DN2?! Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (și a celor cu girofar), deși viteza medie în ansamblu crește!", se arata intr-o postare pe Facebook a celor de la Pro Infrastructura.

Soluția presupune desenarea a trei benzi pe toată lațimea șoselei. Dintre acestea, câte două vor fi folosite alternativ pentru circulația pe același sens. La distanțe regulate (2 sau 3 kilometri), rămâne câte o singură bandă în aceeași direcție.