Tânărul care a ucis un parlamentar britanic a fost condamnat la închisoare pe viață

Ali Harbi Ali, un tânăr de 25 de ani cu origini somaleze, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață pentru uciderea parlamentarului britanic conservator David Amess, în toamna anului trecut, scrie BBC.

Apr 13, 2022 - 22:50
Urmărește-ne peGoogle news
Tânărul care a ucis un parlamentar britanic a fost condamnat la închisoare pe viață
Foto: Richard Townshend/ wikimedia

Ali l-a înjunghiat pe deputatul conservator de peste 20 de ori, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

„A fost o crimă care a lovit în centrul democrației noastre”, a afirmat judecătorul, la audieri. El a spus că nu are nicio îndoială că este un „caz excepțional”.

Ali Harbi Ali, cetățean britanic cu origini somaleze, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea parlamentarului. Tânărul de 25 de ani, arestat după comiterea crimei, considerate un atac terorist, este fiul unui fost consilier pentru relațiile cu mass-media al unui ex-premier somalez, potrivit Reuters.

Parlamentarul David Amess din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson a fost înjunghiat în 15 octombrie 2021, de tânărul care s-a năpustit asupra sa în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

David Amess, în vârstă de 69 de ani, care reprezenta circumscripția Southend West din Essex din '97 și parlamentar din 1983, a fost înjunghiat la o întâlnire la Belfairs Methodist Church din Leigh-on-Sea.

Amess, căsătorit, cu cinci copii, a fost ales mai întâi în parlament pentru a reprezenta Basildon în 1983, apoi a participat la alegeri în Southend West în 1997.

Incidentul a reamintit de înjunghierea unui alt parlamentar (laburist), Stephen Timms, în 2010, în biroul său de circumscripție, dar care a supraviețuit, dar și de uciderea prin împușcare a fostei membre a Parlamentului Jo Cox, în 2016, cu câteva zile înainte de referendumul Brexit.