Tânăr din Vâlcea, cercetat penal, după ce a prezentat polițiștilor rutieri un permis de conducere emis pe numele unei femei

Deși era evidentă lipsa de asemănare între posesorul permisului și persoana trecută în acte, un șofer de 25 de ani din județul Vâlcea a prezentat un permis de conducere emis pe numele unei femei.

Mar 9, 2022 - 21:11
Urmărește-ne peGoogle news
Tânăr din Vâlcea, cercetat penal, după ce a prezentat polițiștilor rutieri un permis de conducere emis pe numele unei femei

Un tânăr de 25 de ani din comuna Stoeneşti este cercetat penal după ce la un control în trafic al poliţiştilor a prezentat un permis de conducere emis în Cehia pe numele unei femei şi expirat de şapte ani, au informat, miercuri, reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Potrivit Poliţiei Vâlcea, tânărul a fost depistat pe un drum din localitatea de domiciliu în urmă cu aproape două săptămâni, la volanul unei autoutilitare.

"La prima verificare efectuată, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile Republicii Cehia, iar la data de 7 martie a.c., în urma unor verificări mai amănunţite, a reieşit faptul că acesta nu avea emis permis de conducere pe numele său, ci era emis de autorităţile cehe pe numele unei persoane de sex feminin, fiind valabil până în anul 2015", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal tânărului şi îl cercetează acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, fals şi uz de fals.