Tânăr condamnat după ce a protestat dezbrăcat în fața Poliției din Sinaia, arestat preventiv pentru implicarea într-un jaf de 100000 de euro

Mihai Andrei Burtea, un tânăr din Sinaia, implicat într-un jaf de o sută de mii de euro, a fost anterior trimis în judecată şi condamnat pentru că a protestat complet dezbrăcat în faţa sediului poliţiei din staţiune. Burtea a fost găsit vinovat pentru ultraj contra bunelor moravuri, primind o pedeapsă de 8000 de lei, amendă penală.

Mai 23, 2022 - 13:59
Urmărește-ne peGoogle news
Tânăr condamnat după ce a protestat dezbrăcat în fața Poliției din Sinaia, arestat preventiv pentru implicarea într-un jaf de 100000 de euro
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit Adevărul.ro, protestul extrem s-a petrecut în ajunul Crăciunului din anul 2020, în jurul orelor 22:00. Mihai Andrei Burtea, care a declarat anchetatorilor că nu se afla sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a mers în faţa sediului Poliţiei Municipiului Sinaia unde, în ciuda gerului de afară, s-a dezbrăcat complet şi a început să înjure poliţiştii.

Bărbatul era supărat de faptul că poliţiştii din Sinaia nu-i rezolvă o plângere în care reclama faptul că este ameninţat de mai multe persoane. Tânărul a fost încătuşat şi reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind trimis în judecată de procurorii din staţiune sub acuzaţia de ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă pentru care a primit o pedeapsă de 8000 de lei amendă penală. În faţa instanţei de judecată bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a precizat că ”a fost cel mai urât gest pe care l-am făcut în viaţa mea”, potrivit sursei citate.

Până atunci, pentru că la puţin timp după protestul în fundul gol, tânărul a fost implicat într-un jaf ale cărui victime au fost mai mulţi oameni de afaceri din Prahova, printre care şi patronul unei firme de pompe funebre din Câmpina.

Din casa acestuia, Burtea şi alţi doi complici au furat o castă cu valori în care se afla suma de o sută de mii de euro. Jaful a fost dat în perioada în care proprietarul casei se afla în concediu. După ce au intrat în posesia banilor hoţii au plecat la mare, postând imagini pe reţelele de socializare din timpul unor petreceri organizate cel mai probabil cu banii furaţi.

Protestatarul în fundul gol de la Sinaia a fost trimis în judecată de către procurori şi în acest dosar în care este acuzat, alături de Bogdan Sasu şi Alberto Părăuţă, de furt calificat. În prezent cei trei se află în arest preventiv, în Penitenciarul Mărgineni.

Sursa: Adevărul.ro