Suspectul în cazul crimei din Bihor și-a recunoscut fapta - Ce le-a mărturisit anchetatorilor

Fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, Ferenc Bone a recunoscut că a omorât-o pe prietena sa, Beata Molnar, spun surse din apropierea anchetatorilor. Acesta le-ar fi declarat procurorilor că o iubea foarte mult pe Beata şi că a strâns-o de gât după o ceartă, fără să-şi dea seama că asta îi va cauza moartea.

Urmărește-ne peGoogle news
Suspectul în cazul crimei din Bihor și-a recunoscut fapta - Ce le-a mărturisit anchetatorilor

Ferenc Boné, 43 de ani, din judeţul Arad, a fost găsit, joi seara, 26 mai, de poliţiştii bihoreni în cartierul Velenţa din municipiul Oradea, lângă o Gară CFR de triaj, unde cel mai probabil că dormea într-un vagon dezafectat. El a fost adus la Tribunalul Cluj, unde s-a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său. La audieri, Ferenc Bone a recunoscut crima pe care a comis-o spunând că a fost gelos pe prietena lui, relatează Foaia Transilvană.

Am iubit-o enorm de mult. Nu înţeleg cum am reuşit să comit această crimă. Era o fată extraordinară. Am comis crima din gelozie. Avea o viaţă socială tare activă, iar eu nu. De asta am făcut ceea ce am făcut. Ne-am certat şi am comis această faptă”, ar fi declarat Ferenc Bone la scurt timp de la reţinere.

Ferenc Bone a fost adus la Cluj, unde a fost audiat de procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Bone a declarat că a mers cu Beata la munte, în zona comunei Mărgău, judeţul Cluj, unde la un moment dat s-ar fi certat. Bărbatul i-a cerut victimei să rămână cu el pentru totdeauna în acel loc, iar ea a refuzat. Bărbatul a sugrumat-o pe tânără deoarece a cerut-o în căsătorie, ea a refuzat și a vrut să se întoarcă înapoi la Cluj, scrie Antena 3. Femeia ar fi vrut să plece înapoi acasă, iar pentru a o ţine cât mai mult timp alături de el, bărbatul ar fi strâns-o de gât. Pentru că a fost strânsă prea puternic, Beata a murit, iar partenerul ei şi-a dat seama de acest lucru abia în momentul în care a văzut că s-a răcit şi a început să îşi schimbe culoarea.

După ce a comis crima, Ferenc Bone spune că a conştientizat că ceea ce a făcut, dar că nu a putut să se despartă de trupul iubitei lui.

I-a dus cadavrul în portbagajul maşinii, iar pe traseu s-a oprit de mai multe ori şi s-a aşezat lângă ea în portbagaj şi a îmbrăţişat-o, totul pentru a fi, spune bărbatul, cât mai aproape de ea pentru mult timp. 

Ferenc Bone spune că a conştientizat că ceea ce a făcut, dar că nu a putut să se despartă de trupul iubitei lui. Ba mai mult, chiar a pus-o pe locul din dreapta faţă a maşinii pe care o conducea.

Apoi, cu greu a abandonat-o pe un câmp din zona unei benzinării dezafectate din Aleşd, judeţul Bihor. „A luat această decizie după ce cadavrul a intrat în putrefacţie şi a început să miroasă”, scrie realitatea.net, citând surse din anchetă.

După ce a abandonat cadavrul, a plecat spre Oradea, unde s-a ascuns aproximativ 85 de ore într-un vagon al unui tren dezafectat, unde a fost prins.