Studenții unei academii de Poliție din Columbia s-au fotografiat îmbrăcați în soldați naziști, pentru a aduce un omagiu Germaniei

Studenţii unei academii de poliţie din Columbia s-au fotografiat îmbrăcați în soldaţi nazişti şi SS pentru un "schimb cultural" în semn de omagiu adus Germaniei.

Noi 21, 2021 - 19:58
Urmărește-ne peGoogle news
Studenții unei academii de Poliție din Columbia s-au fotografiat îmbrăcați în soldați naziști, pentru a aduce un omagiu Germaniei

Gestul viitorilor polițiști a stârnind un adevărat scandal public după ce imaginile au apărut pe contul oficial de Twitter al Poliţiei. Directorul școlii de poliție a fost demis.

În fotgrafii apar studenţi în uniforme verzi ale Wehrmacht, dintre care unul are şi o mustaţă neagră falsă, în genul celei purtate de Adolf Hitler. Alţi participanţi sunt îmbrăcați în uniforma neagră a SS, cu banderola roşie cu svastica. Trei dintre ei s-au fotografiat cu un ciobănesc german la picioare. Culorile negru, roşu şi galben ale drapelului german federal decorează interiorul unei încăperi cu baloane de aceeaşi culoare, relatează agenţia Belga.

Vizitatorii pot descoperi reproducerea unui avion Luftwaffe, dar şi copii ale armelor armatei naziste. Bannere cu svastica sunt lipite pe feţe de masă. Alţi elevi poartă tricouri „Polizei”. Tot conform acestor fotografii, doi poliţişti, în uniformă columbiană, au inaugurat mica demonstraţie prin tăierea unei panglici în culorile Germaniei moderne.

"De la şcoala de poliţie SimonBolivar din oraşul Tulua, organizăm o #Săptămâna Internaţională cu ţara invitată #Germania. Cu aceste schimburi culturale, întărim cunoştinţele studenţilor noştri poliţişti", era mesajul postat pe contul de Twitter care a distribuit poze.

Aceste fotografii au fost întâmpinate cu un amestec de şoc şi uimire, provocând valuri nemulțumire pe reţelele de socializare, şi profundă îngrijorare a autorităţilor.

"Orice apologie a nazismului este inacceptabilă şi condamn orice demonstraţie care foloseşte sau se referă la simboluri ce fac aluzie la cei responsabili de holocaustul evreiesc care a luat viaţa a peste 6 milioane de oameni”, a declarat vineri preşedintele Ivan Duque pe Twitter.

Poliţiştii l-au concediat pe directorul şcolii în cauză şi şi-au cerut scuze pentru ceea ce au numit "o activitate educaţională de istorie universală".

Într-o declaraţie comună, ambasadele Germaniei şi Israelului din Bogota "şi-au exprimat respingerea totală a oricărei forme de apologie sau manifestare a nazismului".

Ziare.com