SsangYong va lansa anul acesta modelul electric Korando e-Motion

SsangYong a dezvăluit Korando e-Motion, primul său model electric și a confirmat că va fi lansat în Europa mai târziu în acest an.

Urmărește-ne peGoogle news
SsangYong va lansa anul acesta modelul electric Korando e-Motion

Introducerea mașinii a fost accelerată ca parte a strategiei producătorului auto coreean în rezolvarea problemelor sale financiare.

În decembrie, SsangYong Motor Company a solicitat falimentul în fața instanței, după ce impactul pandemiei de coronavirus a lăsat-o să se confrunte cu dificultăți financiare.

Producția Korando e-Motion a început deja în Coreea, cu o lansare în Marea Britanie așteptată în ultimul trimestru al anului 2021.

Se bazează în mare parte pe modelul Korando existent și este setat să rivalizeze cu modelele axate pe valoare, cum ar fi MG ZS EV.

SsangYong a sugerat anterior că Korando e-Motion va avea un acumulator de 61,5 kWh, oferind o autonomie de 418 km (NEDC) și o putere de aproximativ 190 CP.

Yong Won Chung, spune: „Înființăm un punct de sprijin puternic pentru reabilitarea corporativă printr-un M&A de succes și depunem cele mai bune eforturi în dezvoltarea de mașini noi, abordând tendințele în schimbare rapidă a automobilelor. În plus, extindem linia- dezvoltarea de mașini ecologice, descoperind oportunități de creștere viitoare, cum ar fi noi modele de afaceri și pregătindu-se pentru o competitivitate reînnoită. "

A fost anunțat și un al doilea model electric SsangYong, care intră pe segmentul vehiculelor electrice de dimensiuni medii alături de Skoda Enyaq și VW ID4. Cunoscut sub numele de J100, se așteaptă să se bazeze pe o nouă platformă independentă dezvoltată pentru electrificare.

În momentul de față avem doar imagini liniare care sugerează că modelul va avea un aspect robust, care indică o capacitate sporită de off-road.