Spitalul de boli infecțioase din Constanța, unde au murit 7 pacienți din cauza unui incendiu, se redeschide parțial

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța își reia parțial activitatea la aproape opt luni de la incendiul din secția ATI în care au murit 7 persoane. Anunțul a fost făcut de managerul unității sanitare, Claudia Cambrea, care spune că demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, iar acest lucru se va întâmpla chiar de săptămâna aceasta.

Mai 17, 2022 - 09:43
Urmărește-ne peGoogle news
Spitalul de boli infecțioase din Constanța, unde au murit 7 pacienți din cauza unui incendiu, se redeschide parțial
Foto: Captură Video

Managerul a precizat că vor funcţiona zece paturi de spitalizare de zi unde pacienţii cu boli infecţioase, forme medii şi uşoare, vor putea fi asistaţi de către medici. La demisol va funcționa și centrul antirabic.

Sunt gata să își reia activitatea, de asemenea, și farmacia și laboratorul spitalului.

În prezent, în structura modulară din curtea unității sanitare funcționează un centru de spitalizare de zi, cu patru paturi.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase speră ca spitalizarea continuă să poată fi reluată până la începerea sezonului estival.

Un puternic incendiu a izbucnit, pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 7 pacienţi pierzându-şi viaţa.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.