Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, sub formă de capsulă-ursuleț sau spray nazal

Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale.

Urmărește-ne peGoogle news
Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, sub formă de capsulă-ursuleț sau spray nazal

Scopul este ca produsul să ajungă pe piața de suplimente alimentare, astfel că Polidinul va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Specialiștii vor continua testele clinice, astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.