Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală - Fostul primar al Capitalei, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire vineri, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi opt luni de închisoare, pentru mai multe capete de acuzare, printre care luare de mită şi grup infracţional organizat.

Urmărește-ne peGoogle news
Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală - Fostul primar al Capitalei, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare
Foto: Poliția Română

UPDATE 

Și Popa Bogdan-Cornel, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, condamnat în același dosar la 11 ani şi 6 luni închisoare este dat în urmărire, potrivit portalului Poliției Române.

„Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis impotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsa de 10 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravată”, se arată în mesajul publicat de Poliţia Română, prin care Sorin Oprescu este dat în urmărire generală.

Judecătorii au ţinut cont de mai multe cape de acuzare, adică constituire de grup infracţional organizat, luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnarea sa, Sorin Oprescu nu a fost găsit de polişti la niciuna dintre adrese. Potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul.ro, Oprescu a părăsit ţara în urmă cu două săptămâni.

Judecătorii au dispus confiscarea a 102.400 de lei, 9.500 de euro, au pus un sechestru asigurator pe un imobil din Capitală, dar şi unul din Ciolpani, judeţul Ilfov. Nu în ultimul rând, a dispus măsura confiscării extinse a 695.871 de lei.