Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon

Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după ce a învins-o în trei seturi pe Victoria Azarenka (14 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 6-4.

Iul 1, 2021 - 21:44
Urmărește-ne peGoogle news
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon

Primul set a fost unul extrem de disputat. Sorana s-a impus la tie-break, după o încleștare care a durat aproape o oră! 11 erori neforțate pentru ambele jucătoare, 13-10 la puncte direct câștigătoare în favoarea Soranei, astfel că doar micile detalii și curajul sportivei noastre de a juca punctele-cheie într-o manieră agresivă au făcut diferența. 

În partea a doua, Azarenka a dominat, reușind de două ori mai multe lovituri decisive decât Sorana (15-8). Cîrstea a avut 5 mingi de break, însă nu a fructificat niciuna! Azarenka a avut nevoie de una singură pentru a se desprinde. 

În decisiv, Cîrstea și-a crescut din nou nivelul și a învins-o pentru prima dată în carieră pe Azarenka. Tenismena din Belarus a suferit la serviciu, mai ales pe finalul meciului.

După această victorie, Sorana Cîrstea și-a asigurat 130 de puncte în ierarhia WTA și un cec în valoare de 120.000 de euro!

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 3 ori în carieră, precedentele două întâlniri desfășurându-se chiar la Wimbledon (2008 și 2009). Azarenka a câștigat 3/3.

Victoria Azarenka este o dublă câștigătoare de Grand Slam, la Australian Open 2012 și 2013.