Șoferul care a provocat accidentul în care au murit doi copii: „Îmi doresc să mor, să fi fost eu în locul lor“

Două fete de 3 și 14 ani au murit duminică, după ce căruța în care se aflau împreună cu bunicul lor, pe un drum județean din Brașov, a fost lovită de o mașină și aruncată pe contrasens, în fața unei alte mașini, care circula regulamentar.

Aug 9, 2021 - 09:39
Aug 9, 2021 - 13:35
Urmărește-ne peGoogle news
Șoferul care a provocat accidentul în care au murit doi copii: „Îmi doresc să mor, să fi fost eu în locul lor“
Sursa foto: Antena 3

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore.

Accidentul rutier s-a produs duminică, 8 august, între localităţile Târlungeni şi Budila. Au fost implicate două autoturisme şi o căruţă.  

Şoferul care a provocat tragedia susţine că a rămas fără frâne. Urmele de frânare rămase pe asfalt se întind pe 40 de metri.

Îmi doresc să mor. Să fi fost eu în locul lor”, spune Constandin Luca, conducătorul auto, citat de observatornews.ro  

Cele două fetiţe care şi-au pierdut viaţa erau în căruţă cu fratele lor mai mare şi cu bunicul. La un moment dat, o maşină a intrat în spatele atelajului şi l-a aruncat pe sens opus într-un alt autoturism, condus de acest tânăr.  

În urma producerii accidentului rutier au rezultat cinci victime, trei dintre acestea fiind transportate la spital. Pentru două persoane, cadrele medicale sosite la faţa locului au declarat decesul. La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii IPJ Braşov.  

Potrivit Adevărul.ro, șoferul a mai făcut un accident, în urmă cu câţiva ani, tot în acelaşi loc.