Șoferul care a provocat accidentul din Iași, în care un tânăr a murit carbonizat, a fost reținut

Tânărul care conducea autoturismul implicat, luni seară, 30 mai, în accidentul rutier din județul Iași, soldat cu moartea unei persoane, a fost reţinut, întrucât se urcase băut la volan.

Urmărește-ne peGoogle news
Șoferul care a provocat accidentul din Iași, în care un tânăr a murit carbonizat, a fost reținut
Foto: Captură Video Digi24

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că tânărul le-a spus poliţiştilor că la volan se afla persoana care a murit, însă doi martori care au acordat primul ajutor victimelor au infirmat această variantă. Mai mult, tânărul ar fi refuzat să sufle în alcooltest, fiind dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge.

"În baza probatoriului administrat, astăzi 31 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au reţinut, pentru 24 de ore, tânărul care ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", arată, marţi, reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Accidentul s-a petrecut, luni seară, între localităţile ieşene Leţcani şi Podu Iloaiei, când un autoturism Audi A4 a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de un copac, s-a răsturnat, apoi a luat foc.

În maşină se aflau trei tineri, unul dintre ei fiind găsit carbonizat, după ce maşina a explodat. Ceilalţi doi au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.