Site-ul MApN-ului a fost atacat de hackeri - Versiunea în limba engleză a fost repusă în funcțiune după o jumătate de oră

Ministerul Apărării anunţă că sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04:30 a avut loc un atac cibernetic de tip DDOS, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale.

Urmărește-ne peGoogle news
Site-ul MApN-ului a fost atacat de hackeri - Versiunea în limba engleză a fost repusă în funcțiune după o jumătate de oră
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Autoritățile mai transmis că specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet, în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului.

Sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04:30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale, https://english.mapn.ro/, s-a declanşat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), spune Ministerul Apărării, într-un comunicat oficial.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului DDOS.

Ministerul Apărării face precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun, se mai precizează în comunicat.