Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras oficial de la Wimbledon 2021!

Iun 25, 2021 - 12:26
Urmărește-ne peGoogle news
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

Ediția din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie - 11 iulie 2021. 

Simona Halep e campioana en-titre. A învins-o în finala din 2019 pe Serena Williams.

„Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a refăcut complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să încerc din nou anul următor. 

Sunt foarte supărată să iau această decizie. Perioada aceasta a fost foarte dificil și fapul că ratez al doilea turneu de Mare Șlem o face să fie și mai greu de gestionat din punct de vedere psihic și fizic. Să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a scris Simona Halep pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Românca în vârstă de 29 de ani a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut evolua. Ea și-a dorit să se testeze săptămâna aceasta pe iarbă în Germania, dar ca măsură de precauție a renunțat să ia startul.

Acum, Simona Halep riscă să iasă din Top 10 și, mai mult, va merge la Tokyo fără niciun meci oficial disputat!

Luni, Simona trebuia să debuteze în capitala Marii Britanii la turneul de la All England Club, o întrecere cu multe mize pentru Simona Halep. În primul rând, e campioana-en titre, pentru că în 2020 această competiție a fost anulată, și avea onoarea să deschidă ziua de marți pe Terenul Central.

Apoi, Halep avea nevoie de meciuri oficiale pentru a vedea cât de pregătită este să joace la Tokyo pentru o medalie olimpică, obiectivul principal al acestui sezon marcat de accidentări. Turneul olimpic de tenis, care debutează pe 24 iulie și se încheie pe 31 iulie, se dispută pe hard.

Simona Halep va pierde 2.000 de puncte și e în pericol să iasă din Top 10, după peste șapte ani de prezență, ea pătrunzând acolo pe final de ianuarie 2014.

Halep are în prezent 6.330 de puncte și ocupă poziția a treia în ierarhia mondială. La finalul turneului de la Londra, românca va aduna 369 de săptămâni consecutive între primele 10 jucătoare ale lumii, cea mai lungă serie dintre jucătoarele active.

După ea sunt Karolina Pliskova, 230, și Elina Svitolina, 194. În cazul cehoaicei, numărătoarea se va opri pentru că, de luni, ea va părăsi Top 10. A fost învinsă în această săptămână la Eastbourne încă din primul tur și avea de apărat punctele din 2019, când a câștigat trofeul.

Gazeta Sporturilor