Shakira va fi judecată pentru evaziune fiscală - Prejudiciu de 14,5 milioane de euro

Faimoasa cântăreață Shakira va fi judecată pentru evaziune fiscală, după ce a pierdut apelul prin care încerca să evite procesul. Judecătorii au considerat că există „suficiente dovezi" pentru a o trimite în judecată pentru o presupusă fraudă fiscală.

Mai 26, 2022 - 19:54
Mai 27, 2022 - 09:28
Urmărește-ne peGoogle news
Shakira va fi judecată pentru evaziune fiscală - Prejudiciu de 14,5 milioane de euro
Foto: Creative Commons Attribution 2.5 Spain

Procurorii susțin că artista columbiană Shakira n-a plătit, în Spania, impozite de până la 14,5 milioane de euro pentru veniturile obținute între 2012 și 2014. Aceștia susțin că Shakira locuia în regiunea Catalonia, în timp ce reprezentanții vedetei pop au declarat că aceasta s-a mutat în Spania abia în 2015, se arată într-un document judiciar publicat joi citat de Reuters.

Instanța trebuie însă să o trimită oficial în judecată și să stabilească o dată. Echipa ei juridică a declarat joi că va continua să își apere cazul cu argumente juridice solide.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat recomandările celor mai buni specialiști și consilieri", se arată în declarația citată.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, locuiește cu fundașul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique și au doi copii. Ei sunt împreună din 2011.