Serghei Lavrov: Relația dintre Rusia și China va deveni mai puternică

Relația de cooperare dintre Rusia și China va deveni mai puternică în actualul context politic, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de BBC. Afirmațiile șefului diplomației ruse vin în condițiile în care președintele SUA Joe Biden l-a avertizat vineri pe omologul chinez pe Xi Jinping asupra „consecințelor” în cazul în care China va oferi sprijin Rusiei.

Urmărește-ne peGoogle news
Serghei Lavrov: Relația dintre Rusia și China va deveni mai puternică
Foto: Captură Video Twitter

"Aceasră cooperare va deveni mai puternică pentru că, într-o vreme în care Vestul subminează brutal fundațiile pe care se bazează sistemul internațional, noi, bineînțeles, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum vom continua în această lume”, ar fi declarat Serghei Lavrov, potrivit Hotnews.

Președintele american Joe Biden i-a descris vineri președintelui Chinei Xi Jinping, într-un apel video, „implicațiile și consecințele” dacă Beijingul oferă sprijin material Rusiei în timp ce aceasta „efectuează un atac brutal asupra orașelor și civililor ucraineni” , a spus Casa Albă.

Președintele și-a subliniat sprijinul pentru „o rezoluție diplomatică a crizei”, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Cei doi lideri și-au semnalat dorința de a „ține deschise canalele de comunicare” în cadrul acestei întâlniri, care a durat aproape două ore, potrivit unui comunicat de presă. De altfel, Biden era așteptat să-i spună liderului chinez că Beijingul ar plăti un preț mare dacă va sprijini în mod direct invadarea Ucrainei de către Rusia.