Serghei Lavrov: Prin propunerea lor de a aduce trupe de menținere a păcii în Ucraina, polonezii urmăresc de fapt să ocupe vestul țării

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reacționat la propunerea Guvernului polonez privind trimiterea unei misiuni de menținere a păcii a NATO sau a unei alte organizații internaționale în Ucraina, scrie portalul Onet.pl, citat de Ziare.com.

Mar 20, 2022 - 12:45
Mar 20, 2022 - 13:37
Urmărește-ne peGoogle news
Serghei Lavrov: Prin propunerea lor de a aduce trupe de menținere a păcii în Ucraina, polonezii urmăresc de fapt să ocupe vestul țării
Foto: Captură Video MFA Russia

Aceasta este demagogie, iar în NATO vor înțelege că trebuie să fie realiști”, a afirmat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a adăugat că nu exclude că, dacă s-ar lua o astfel de decizie, majoritatea forțelor de menținere a păcii ar veni din Polonia, iar această ţară ar prelua controlul asupra vestului Ucrainei și a oraşului Lvov. În acest caz, a adaugat Lavrov, polonezii „ar rămâne acolo mult timp și, poate, acesta este scopul acestui plan”.

Oficialii ruși acuză Ucraina că regimentului Azov urmează să efectueze un atac terorist la Lvov împotriva diplomaților americani și occidentali, pentru a-l prezenta ulterior ca un atac al Rusiei, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konașenkov.

Vreau să subliniez că regimul de la Kiev este la curent cu planurile naționaliștilor, dar nu ia nicio măsură pentru a împiedica implementarea acestora. Regimul naționalist de la Kiev intenționează să atace reprezentanța diplomatică a Statelor Unite și ale țărilor occidentale și să-l prezinte ca un „atac țintit al Forțelor Armate Ruse”, susține Konașenkov.

Potrivit oficialului Ministerului rus al Apărării, partea ucraineană ar încerca să obțină astfel închiderea de către forțele NATO a spațiului aerian al Ucrainei.

O altă acuzație lansată de ruși se referă la existența laboratoarelor biologice din Ucraina. Dar șeful Organizației pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, a declarat, într-o ședință a Consiliului de Securitate, că ONU nu deține informații despre niciun program de arme biologice în Ucraina.

Sursa: Ziare.com/Hotnews.ro