Senator republican: „Militarii americani se vor întoarce în Afganistan“

Senatorul republican Lindsey Graham a declarat, pentru BBC, că militarii americani „se vor întoarce în Afganistan” la un moment dat.

Sep 6, 2021 - 20:59
Urmărește-ne peGoogle news
Senator republican: „Militarii americani se vor întoarce în Afganistan“

“Trebuie să facem asta, deoarece ameninţarea va fi mult prea mare”, a spus senatorul american.

Ultimele trupe americane s-au retras din Afganistan săptămâna trecută, după 20 de ani de prezenţă militară în această ţară, în cel mai lung război din istoria Statelor Unite.

Războiul din Afganistan a costat scump SUA, atât financiar, cât și la capitolul vieți omenești pierdute. Potrivit Reuters, aproximativ 2.400 de soldați americani au murit

“Talibanii nu s-au schimbat. Au o viziune total defazată faţă de lumea modernă în care trăim. Vor fi o continuă ameninţare pentru afganii obişnuiţi, iar cel mai important lucru este că această ţară va deveni un refugiu sigur pentru cei din Al-Qaeda”, a mai spus Lindsey Graham.

Senatorul a avertizat că Afganistanul va deveni terenul islamiştilor radicali.

“Talibanii nu vor putea guverna Afganistanul, sunt urâţi de poporul afgan. ISIS va veni peste talibani şi întreaga ţară se va diviza în următorul an, ceea ce va crea o furtună perfectă pentru atacarea intereselor occidentale. Şi atunci ai două opţiuni: fie spui nu e problema mea, fie îi loveşti înainte să apuce să te lovească ei pe tine”, a afirmat Graham.

Știrile ProTV