Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente, reținuți de DNA, după ce au primit zeci de mii de euro ca șpagă pentru angajări

Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț, Dan Dorin Morenciu, a fost reținut pe 19 mai după ce a primit o mită de 40.000 de euro de la opt persoane pentru a fi declarate admise la un concurs de angajare. Au fost reținute și două asistente șefe.

Urmărește-ne peGoogle news
Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente, reținuți de DNA, după ce au primit zeci de mii de euro ca șpagă pentru angajări
Foto: SAJ Neamț/ Facebook - imagine cu caracter ilustrativ

„În perioada 2 – 10 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin, (manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean - S.J.A. Neamț), prin intermediul celor două subalterne, una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminița, fiind desemnată să organizeze unui examen, ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admiși în contextul menționat mai sus”, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

Potrivit sursei citate, concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă.

„La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o stradă din municipiul Piatra Neamț, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. De precizat este faptul că, independent de înțelegerea avută inițial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

Diferența de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiți de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale”, susțin procurorii.

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar vineri, 20 mai, urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.