Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat, după ce a fost criticat că nu a luat măsuri împotriva camionagiilor care au blocat orașul timp de 19 zile

Traficul din Ottawa este blocat de mai bine de două săptămâni din cauza protestelor transportatorilor. În acest timp, şeful poliţiei a fost acuzat că nu a luat măsuri pentru deblocarea situaţiei.

Feb 16, 2022 - 09:41
Urmărește-ne peGoogle news
Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat, după ce a fost criticat că nu a luat măsuri împotriva camionagiilor care au blocat orașul timp de 19 zile
Sursa foto: CBC Ottawa
 
Într-o declaraţie pe Twitter, Peter Sloly a transmis că demisionează "cu inima grea". "De la începutul acestor proteste, am făcut tot posibilul pentru a menţine oraşul în siguranţă şi pentru a pune capăt acestei crize fără precedent şi imprevizibile", a spus el.
 
Locuitorii oraşului s-au plâns de faptul că sunt hărţuiţi şi intimidaţi de protestatari, iar şeful poliţiei nu a reuşit să pună capăt acestor demonstraţii. 
 
Premierul Justin Trudeau a anunţat că va fi folosită legea privind măsurile de urgenţă pentru a pune capăt blocajelor "ilegale" din Ottawa şi din alte părţi ale ţării.
 
Peter Sloly a preluat conducerea Serviciului de Poliţie din Ottawa în 2019, iar mandatul său ţinea până în anul 2024.
 
Conform sursei citate, ministrul canadian al siguranţei publice, Marco Mendicino, a declarat că a sosit momentul ca poliţia să înceapă să îşi folosească autoritatea conferită de Legea canadiană privind situaţiile de urgenţă, care permite guvernului să interzică blocadele şi să înceapă să remorcheze camioanele.