Șeful Poliției Capitalei anunță că polițistul care a accidentat mortal o fetiță a fost pus la dispoziție

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, anunţă că poliţistul implicat în accidentul în care o fetiţă a murit pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. Acesta a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu, şi admite că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă

Șeful Poliției Capitalei anunță că polițistul care a accidentat mortal o fetiță a fost pus la dispoziție
Foto: jurnaldearges.ro

"Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie", a anunţat, vineri seară, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, citat de HotNews.ro.

Berechet a ţinut să clarifice că "poliţiştii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului", el arătând că poliţistul nu se afla în misiune urgentă.

Bogdan Berechet a declarat că poliţistul se afla "în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu" şi că fusese trimis în misiune "de către şeful său nemijlocit".

Şeful Poliţiei Capitalei a afirmat că "nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei".

Acesta a menţionat că nu s-a pus problema de "muşamalizarea acestui subiect".

Berechet a mai spus că poliţiştii care pleacă în misiune vor trebui să anunţe la dispecerat dacă este nevoie de folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

"Nu a existat o justificare din partea poliţistului cu privire la urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase", a mai afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Sursa: Hotnews