Secretarul general al NATO sosește vineri în România și va vizita, împreună cu președintele Iohannis, baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Jens Stoltenberg, șeful NATO urmează să vină vineri, 11 februarie, în România și ar urma să facă o vizită la Baza 57 Aerienă Mihail Kogălniceanu împreună cu președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul general al NATO sosește vineri în România și va vizita, împreună cu președintele Iohannis, baza militară de la Mihail Kogălniceanu
Foto: Presidency.ro

Informația a fost publicată pe site-ul Administrației prezidențiale.

Astfel, la ora 11:00 Klaus Iohannis va vizita Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête, anunță administrația prezidențială, apoi, la ora 11.20 vor fi convorbiri oficiale.

La ora 11.45, cei doi oficiali se vor întâlni cu militarii dislocați în baza militară. Evenimentul se va încheia cu o conferință de presă comună a președintelui Klaus Iohannis și secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

La Baza militară de la Kogălniceanu trebuie să ajungă primele blindate americane dislocate din Germania. Convoaiele cu tehnică militară au plecat joi dimineață spre Constanța, conform stirileprotv.

Sunt doar o parte dintre efectivele care vin pe rând la noi în țară. Un detaşament al Forţelor navale, cu 50 de militari şi patru aeronave de luptă F18, a ajuns la Fetești. Vor participa la o misiune de antrenament, de 10 zile, alături de piloţii noştri, şi vor testa toate scenariile posibile.

Desfăşurarea militară rusă din apropierea Ucrainei şi din Belarus reprezintă “un moment periculos pentru securitate în Europa”, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la Bruxelles cu premierul britanic Boris Johnson.