Salvamontiștii din Argeș intervin pentru salvarea a trei turiști cehi

Salvamontiștii din județul Argeș și Sibiu intervin, joi seara, pentru salvarea a trei turiști cehi care au întâmpinat probleme pe un traseu montan.

Urmărește-ne peGoogle news
Salvamontiștii din Argeș intervin pentru salvarea a trei turiști cehi
sursa foto: Salvamont Argeș

"Actiune in derulare pentru recuperarea unui grup de turisti cehi din zona la Trei Pasi de Moarte, pe versantul Nordic si acordarea primului ajutor medical si salvarea unuia dintre care prezinta un traumatism de membru inferior.

Actioneaza patrula Salvamont Arges locata la Cota 2000 Transfagarasan, impreuna cu colegii de la Salvamont Sibiu din baza Balea", a transmis Salvamont Romania.

Cu trei zile in urma, salvamontistii din Busteni au fost solicitati pentru ajutorarea a noua persoane, intre care trei tineri din Bucuresti care au urcat pe munte fara a fi echipati corespunzator.

De asemenea, salvamontistii au actionat pentru recuperarea din zona Brana Caraimanului a unei turiste care a cazut si a suferit o dubla fractura la mana, femeia fiind predata unui echipaj de ambulanta.

Totodata, un grup format din patru adulti si un copil a fost surprins pe Platoul Bucegi de o ploaie torentiala, salvatorii montani intervenind si ducandu-i pe acestia la cabana Piatra Arsa.