Salariile bugetarilor, ajutoarele sociale şi pensiile vor fi îngheţate, dacă datoria externă a României va crește

Guvernul a adoptat documentul în care se vorbeşte despre îngheţarea salariilor şi a pensiilor. Totul depinde de datoria externă. Miniștrii au stabilit exact condițiile în care se va interveni brutal la capitolul cheltuieli.

Urmărește-ne peGoogle news
Salariile bugetarilor, ajutoarele sociale şi pensiile vor fi îngheţate, dacă datoria externă a României va crește
Foto: Guvernul României

În momentul de faţă vorbim despre o datorie de 48,2% din PIB.

Potrivit româniatv.net, când datoria externă a țării va ajunge la 50%, Ministerul Finantelor trebuie să prezinte un raport in care sa explice de ce a crescut datoria publică şi trebuie să vina cu propuneri pentru mentinerea datoriei la nivelul sustenabilităţii.

Dacă datoria va ajunge pana la 55% din PIB, se propune înghetarea salariilor in sistemul de stat si nu se va mai aplica nicio majorare.

Dacă datoria publică va depăşi acest procent, faţa de măsurilor mentionate, vor fi înghetate toate ajutoarele sociale care vin din partea statului.

În momentul în care datoria publică a României va depăşi 60% din PIB, Guvernul va trebui să ia măsuri drastice, astfel incat aceasta datorie să fie redusa cu 5 procente pe an.

Potrivit româniatv.net, de data aceasta, vor fi afectati si pensionarii, pentru că nu se va mai aplica nicio crestere a punctului de pensie.

Sursa: Româniatv.net