Rusia - Danemarca 1-4

Danemarca a învins Rusia, scor 4-1, și s-a calificat în optimile de finală de la Euro 2020.

Iun 21, 2021 - 23:53
Urmărește-ne peGoogle news
Rusia - Danemarca 1-4

Danemarca a pierdut primele două meciuri la Euro 2020. Moralul nordicilor era zdruncinat, după ce l-au pierdut pe Christian Eriksen, mijlocașul care s-a prăbușit pe gazon în disputa inaugurală cu Finlanda. Starul lui Inter și-a revenit și le-a cerut o calificare în „optimi”, iar colegii i-au ascultat dorința.

Danemarca a luat cu asalt Rusia, mânată de fanii senzaționali de la Copenhaga. Golul de 1-0 a fost cu adevărat magic. Mikkel Damsgaard, mijlocașul în vârtă de 20 de ani de la Sampdoria, a șutat de pe loc, cu mult efect, direct în vinclu.

Golul de 2-0 s-a lăsat așteptat și a venit după o gafă de proporții în apărarea rușilor. Zobnin a încercat să îi pasese propriului portar, dar i-a așezat mingea ideal lui Poulsen. Cu poarta goală, vârful lui Leipzig nu putea rata. Fanii au avut din nou emoții în minutul 70, când „centralul” Turpin a dictat ușor un penalty, iar Dzyuba l-a transformat fără probleme, tare și pe centru. Rușii, recunoscuți pentru condiția lor fizică impresionantă, au cedat complet în ultimele 10 minute. Christensen a făcut 3-1 cu un șut puternic, de la peste 25 de metri, iar Joakim Maehle a fructificat un contraatac în minutul 82.

Gazeta Sporturilor