România trece în această noapte la ora de iarnă

În ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021, sâmbătă spre duminică, se face trecerea la ora de iarnă. Ceasul se dă cu o oră înapoi, astfel că ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Urmărește-ne peGoogle news
România trece în această noapte la ora de iarnă

Ziua de 31 octombrie 2021 devine cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore.  

Ora de iarnă este ora standard: diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore, faţă de trei ore la ora de vară.  

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul de la insomnie la oboseală, dureri de cap, la irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului, în cazul unor persoane.  

Adaptarea la ora de iarnă poate dura până la două săptămâni.  

Acesta trebuia să fie ultimul an când se mai aplică ora de iarnă în ţările europene, dar planul de renunţare nu a fost adoptat în cele din urmă.  

Schimbarea orei a început să fie folosită în timpul Primului Război mondial în doar câteva ţări din Europa. În prezent, 70 de ţări din Europa şi America dau ceasurile cu o oră înapoi. Sunt însă şi ţări care au renunţat la astfel de metodă, între care Rusia şi Ucraina, şi state din Asia Centrală.